diumenge, de novembre 20, 2011

Leandre Pellicer i Montseny

Nombrosos personatges cèlebres estan o han estat vinculats al llarg de la història amb Vilamajor. Uns per què varen néixer, altres per què  estiuejaven, una minoria per sanar-se i molts pocs per treballar-hi.

Un d’aquest fou  Leandre Pellicer i Montseny , nascut a Barcelona el 18 de gener de 1876.  Per tradició (el seu pare Josep Pellicer Ferré fou metge) estudià medicina a Barcelona. La universitat li va permetre posar-se en contacte amb el Centre Escolar Catalanista, una entitat catalanista fundada a Barcelona el 21 d'octubre de 1886 per un grup d'universitaris per tal d'organitzar trobades i cursos, del qual exercí el càrrec de secretari formant part de la seva junta executiva

L’any 1898 es llicencià i exercí a Sant Antoni de Vilamajor, no deixant de banda les seves ambicions polítiques. Entre el 1901 i el 1904 fou proclamat delegat de la Unió catalanista, un grup polític format a Barcelona el 1891 per la unió de sindicats i associacions catalanistas que es van posar en contacte arran de la resistència contra l'article 15 del codi civil espanyol que atemptava contra el dret civil català.Pretenia ser un grup de pressió que aplegués tots els catalanistes independentment de la seva ideología.

Va morir a Barcelona el 8 de noviembre de 1912

Font: CALVET I CAMARASA, Josep Maria; MONTAÑA BUCHACA, Daniel. Metges i farmacèutics catalanistes 1880-1906. Edicons Cossetània. Barcelona 2001.