diumenge, de novembre 13, 2011

Detall nº 1: La farola de la Rambla


Una farola? Quina vinculació té la farola amb Vilamajor? Que té d'especial aquesta farola? Anem a pams.

Sempre que passava per davant de la farola me la quedava mirant una estona. La seva estructura, forma i disseny feien intuir que estaven davant d'una farola antiga, i part tant amb història, el que feia augmentar la meva curiositat.

Una petita investigació per Internet ha determinat que la farola és l'original (o potser còpia?) de les que hi havien a començament de segle  a la Rambla de Barcelona. Una farola de Barcelona a Vilamajor? Doncs si, per alguna raó desconeguda per a mi, a Vilamajor tenim no una sinó dues faroles de les Rambles de Barcelona les quals, possiblement, foren traslladades al municipi quan foren desmantellades de Barcelona.

Es varen posar a la venda i un vilamajorenc la va adquirir? el somni d'un col·leccionista? una còpia d'un artista? No ho sé pas, encara que tinc una lleugera pista vinculada amb la política.

Vull proposar-vos una juguesca!. El Gini, en el seu magnífic blog, ens diverteix cada setmana amb els Racons de Vilamajor. Un concurs que combina la investigació, el coneixement i la didàctica i que s'ha convertit en la juguesca més esperada els divendres. Jo us proposo ampliar la vostra diversió amb la incorporació amb un nou joc: es tracta d'endevinar DETALLS del  poble molt vinculats a  la seva història.

La dificultat és màxima i estic convençut que només  uns pocs saben de la seva ubicació i només uns privilegiats  en tenen informació. Malgrat tot, els DETALLS que proposo estan a la vista de tothom, de tal manera que  segurament heu passat infinitat de vegades per davant d'ells, però sense prestar-lis  atenció.

El que sàpiguen la seva ubicació i si de retruc, en tenen informació, podeu enviar-me un email a PINATELL29@HOTMAIL.COM  . D'aquesta manera sortim beneficiats tots; els que ho endevinen per la satisfacció d'haver-ho aconseguit, per a mi per tenir la possibilitat d'ampliar la informació, i per a tots conèixer una mica més la història de les nostres contrades.

La solució i tot la informació recaptada serà publica en aquest blog els DIUMENGES SENARS  de cada mes (cada quinze dies) juntament amb la proposta d'un nou DETALL.

Així doncs:

SABEU ON ES LOCALITZA LA FAROLA?
PODEU EXPLICAR QUELCOM SOBRE ELLA?


Pots deixar els teus comentari al  Facebook