dijous, de juny 23, 2011

Lladres a Vilamajor

Us faig esment d'un parell de notícies sobre robatoris succeïts a Vilamajor a finals del segle XIX

El senyor Mora, un ric propietari de Vilamajor, anava en direcció cap a casa seva al vespres  quan fou sorprès per un grup de persones armades que el van detenir, robant-li tots els diners que tenia i exigint-li altres quantitats. Es va poder excusar com va poder  però els homes no es van donar per satisfets  decidint acompanyar-lo fins al domicili on van capturar la seva filla retenint-la com a ostatge. Van amenaçar-lo de matar-la sinó anava cap a Vilamajor a recollir més diners.

El senyor Mora va anar cap al poble i no va saber dissimular el seu enuig i va explicar el que succeïa. Ràpidament 4 o 6 veïns es van aixecar en somaten i van anar  cap a casa del Mora fent fugir als lladres.

Font: diari La Dinastia del dia 29 de gener de 1885.

El dia 4 de febrer de 1885, cap a les dues de la tarda va tenir lloc una temptativa de robatori en el poble de Sant Pere de Vilamajor, concretament en la casa Can Joan del Sot de l'Hom. Sembla ser que al sortir a caçar el fill  de la casa, es va donar compte que un noi jove que no era de la zona volia accedir a dins  de la casa per una finestra que dóna a la part posterior de la masia. El fill  va fer un tret obligant al lladre a fugir

Font: Diari La Dinastia nª 788 del 8 de febrer de 1885.

Els Mossos d'Esquadra de la Garriga, Juan Clapesjussà i Antoni Segarra, van capturar el 22 d'aquest mes i en el districte municipal de Sant Antoni de Vilamajor a un subjecte d'aquesta població acusat de furtar 75 pessetes. Fou detingut amb una escopeta sense llicència i posat a disposició del corresponent jutjat.

Font: Diari La Dinastias nº 1368 del 26 de gener de 1886.

El dia 3 foren robades de les església de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor objectes valuosos sense trencament de portes. El dia 5 fou capturat pels Mossos d'Esquadra a l'autor dels fets

Font: Diari La Dinastia nº 1441 de l'11 de març de 1886

El caporal de l'esquadra de La Garriga, don Bruno Barbany, acompanyat per 4 Mossos, va capturar, el 12 d'aquest mes i en Sant Pere de Vilamajor, a un veí de dita població, per haver tallar arbres i haver sostret 500 quintals de llenya d'un dels predis sense permís del propietari, i va ser posat a disposició del respectiu jutjat per la instrucció de les primeres diligències.

Font: Diari La Dinastia nº 1451 del 17 de març de 1886